Merlijntheater

Elke 2e en 4e zondag van de maand is er een open inloop-uurtje. Met steeds een gevariëerd programma (zie voorbeelden hierna). Op veler verzoek is  dat open uurtje met miv oktober 2017 verplaatst van de ochtend naar het begin van de avond, aanvang 20:00 uur. 

Eerstvolgende open inloop is op zondag 11 februari a.s. 20:00 uur.  Dit wordt weer een avondje geestelijk inspirerend en bezinnend theater. We verhalen de eenakter: Mozart en Salieri van Poesjkin en spelen er stukjes uit. 

Wie kent niet het thema van de film Mozart: de noest werkende componist Salieri vergiftigt  Mozart wiens talent hij bewondert, uit pure jaloezie. Is dit werkelijk gebeurd? Denkelijk niet, maar we weten dankzij Poesjkin wel, wat er dan in Salieri om moet zijn gegaan.

Wilt u zich niet laten inspireren of tot bezinning gebracht worden? Geen nood, u mag steeds ook komen enkel om te genieten. 

De Sing-a-Long van zondag 28 januari was bezielend en daarmee geslaagd. Toen is het idee geboren, voortaan elke 4e zondag van de maand een Sing-a-long te houden, en elke 2e zondag van de maand inspiratie- en bezinningstheater.
De avond rond Brechts theaterstuk De goede mens van Sezuan op 14 januari was namelijk ook geslaagd.

Vrij entree, ook het drinken is vrij (de drankvoorraad is nog steeds niet op).
Wel wordt verzocht om een vrijwillige bijdrage. 

Het programma duurt rond de 35 minuten. Er is alle gelegenheid tot napraten, contemplatie en reflectie.  Maar om uiterlijk 22:00 uur sluiten we.

Voel je meer dan welkom en zeg het voort onder familie, vrienden en bekenden!


                              

           

Zondag 28 januari was dus een zangavondje. We zongen liederen of liedjes over het leven. Dat wil zeggen: over het echte leven. Wat weer niet noodzakelijkerwijze hetzelfde is als een levenslied. Maar het mochten wel weer meezingers zijn.  We hadden een mooie begeleiding op de piano. Vrijwel iedereen heeft gezongen of meegezongen.

                                       

Zondag 14 januari.'De goede mens van Shezuan' van Bertolt Brecht.  Dit was een heel bijzondere avond.   Op 12 november 2016: een spannende selectie van de verhalen uit de Odyssee (Homerus).

Op 24 oktober 2016: ontroerende en inzichtgevende gedichten, o.a. uit de Tao Te King.

Speciaal op 8 oktober 2016, aanvang 20:15 uur. Entree 7 euro (incl 1 drankje): Arie Vuyk speelt: ALTIJD PRIJS! met een eigenzinnige, andere benadering van levensbeschouwelijke vraagstukken.
Spirituele workshops. 

Spiritueel is niet hetzelfde als zweven. Kom meedoen en voel, hoe ze je concreet zullen verrijken en je kunnen terug brengen naar je ware kern. 

Bijvoorbeeld:

- Biodanza van Monique Sajet.

Monique verbindt met veel passie mensen met muziek en beweging. Voor elke leeftijd en elk geslacht. Laat je inspireren door Moniques vrolijke en vitaliserende Biodanza en ga (weer) stralen. Ontmoet door je eigen dans je innerlijke schoonheid en vertrouwen. Verkwikt en herboren pak je na afloop de draad van je leven weer op.

- Zen Aikikai van Jo Creemers.

- Zen Aikikai door diverse senseis

- Shiatsu-massage

- Tai-chi

- Spirituele zang


Concerten zullen er in principe niet meer plaats vinden in

Merlins Marigold.

Hieronder worden alleen die van 2016 vermeld.

Elk werd voorafgegaan door een korte satyrische theater-voorstelling van Merlijntheater, uit de serie: de Spiegel van Merlijn. Deze waren nu, gezien de nieuwe bestemming van het gebouw, steeds toegespitst op levensbeschouwing en religie.

Zaterdagavond 28 mei Rusty Nail. Deze 7-koppige formatie uit Rotterdam bracht een smakelijke en pittige cocktail van blues, rythm&blues en rock&roll. Covers van klassiekers krijgen een Nail injectie. Hoewel niet druk bezocht, was het een fantastisch concert, waarvan we allen zeer genoten hebben.

Zondagavond 26 juni Klezmerband Agge Nebbisj. Onvervalste, ouderwetse, meeslepende en onvergetelijke Klezmer van zeer ervaren en gedreven musici. Ook niet druk, wel weer zeer gezellig.


Kindermusical-project in o.a Het Meisjeshuis Oude Delft 112, Delft.

Merlijntheater is in januari 2017 begonnen met een Musicalproject voor kinderen

uit de groepen 6 en 7. In oktober en november 2017 was er een vervolg.

Voorstellingen waren er in Het Meisjeshuis, het Cultuurlab en de Schuilkerk in Delft,

dezen hebben oom gesponsord.

Deze project worden mogelijk dankzij donaties van:


Kinder- en Locatietheater op diverse plekken elders.