Merlijntheater

Zondagmiddag 14 februari 2016 Valentijnsdag om 13:30 uur: Kindertheater-voorstelling "Alles uit de kist halen" locatie: Het Meisjeshuis Oude Delft 112, Delft

Entree vier euro p.p.


Een vreemde figuur komt aanwaaien. Hij stuit op een grote kist. Die blijkt diverse, ook muzikale verrassingen te bevatten. Een spel met weinig woorden, maar des te meer actie en interactie met het publiek. Een familievoorstelling die vooral voor wat kleinere kinderen zeer geschikt is (vanaf 3,5). Duurt een half uur. Eerder te zien in Delft tijdens Delft-Fringe 2015 in de Schuilkerk aan de Baghijnhof, maar nu aangepast aan Valentijnsdag.

Tevoren aanmelden wordt aanbevolen. Per mail aan: programma@societeithetmeisjeshuis.nl

Woensdagavond 9 september 2015 om 20:00 uur in sociëteit Het Meisjeshuis, Oude Delft 112, Delft: Grotius in een kleine theaterpresentatie.

Wat Rembrandt of Vermeer is voor de schilderkunst, is Hugo de Groot voor het recht en het volkenrecht. Helaas heeft hij vandaag de dag nog maar een stoffig imago, alleen voor kinderen en toeristen verhalen we nog over de ontsnapping in de boekenkist. Met dit stoffige imago rekent deze voorstelling van ongeveer 25 minuten finaal af. Beleef het drama van zijn leven mee. En zing mee met de 3 oude liederen die ten gehore worden gebracht.

Dit is een coproductie van Merlijntheater, zanger en entertainer Annette de Mos, en SomethingExtra te Delft. Aan de piano: Oscar Bouwmans.


             
Wat betreft KINDERTHEATER: dat blijven we maken. Maar de voorstellingen worden niet meer in het kerkje aan de Korhoenlaan 7  uitgevoerd, maar op locatie elders.

Maassluis op zaterdag 3 oktober 2015 tijdens de Furieade:

- Alles uit de kist halen

- Opa moet (en zal) gezond eten.


Eerder kindertheater:

- in DELFT op zaterdag- en zondagmiddag 13 en 14 juni tijdens Fringe

- in VLAARDINGEN op zaterdagmiddag 20 juni (Midden-Delflanddag)

- in GOUDA op zondagmiddag 21 juni (Gouda Waterstad).

Details zie hieronder.

DELFT

Plaats van de voorstellingen: de Schuilkerk aan de Bagijnhof 21 (Oud-Katholieke parochie HH Maria en Ursula).

Er viel een gratis voorstelling te winnen door de school of club, die met het grootste aantal naar de Fringevoorstellingen van Merlijntheater kwam. Die prijs is gewonnen door zowel de Freinetschool als de Max Havelaar-school, die gezamenlijk aan kop lagen. Ze krijgen daarom beide een gratis voorstelling in het najaar!


Zaterdagmiddag 13 juni om 13:30 en 15:30.
Professor van Wampel en de Nikser(s).

Familievoorstelling vanaf 5 á 6 jaar. Interactief en energiek, met muzikale elementen en de nodige verrassingen. De nieuwste uitvinding van de Professor wordt uitgeprobeerd. De Prof is apetrots. Maar er wordt roet in het eten gegooid. Of is het meer olie in de machine? En wie is of zijn de Nikser(s), wat komen ze doen? Assistent Fantavius lost alles op.

Zondagmiddag 14 juni om 13:30 en 15:30.
Alles uit de kist.

Familievoorstelling vanaf 4 jaar.Een kleurrijk figuur. En een kist. Die blijkt diverse, ook muzikale verrassingen te bevatten. Maar de grootste verrassing is, wie er uiteindelijk in de kist verdwijnt en hoe. Een spel met weinig woorden, maar des te meer actie en kabaal en interactie met het publiek.


VLAARDINGEN MiddenDelflandDag zaterdagmiddag 20 juni:

Locatie:

Zuidbuurt 85, vanaf 13:30 steeds elk half uur een korte voorstelling: Opa moet gezond eten en Alles uit de kist.


- Gouda Waterstad Festival 2015, zondagmiddag 21 juni.

Oudere locatievoorstellingen