Merlijntheater

Locatievoorstellingen in voorraad

De volgende voorstellingen heb ik in voorraad en u kunt ze bij wijze van spreken binnen een week of wat laten spelen in uw eigen omgeving of elders. Zo nodig aangepast aan uw wensen. Tenzij anders aangegeven, duren de meeste voorstellingen rond de 20 minuten.


1) Vier verschillende voorstellingen uit het project Molenkwartet van de Stichting LaterTheater. Zie de site: www.molenkwartet.nl

2) Wat doen we met ...?.....  Interactieve, satyrische voorstelling over een nieuwe bestemming voor een monumentaal gebouw.

3) Actiegroep de STAP. Satyre over groene energie.

4) Professor van Wampel tegen de spoken (kindervoorstelling 6-9, vele malen gebracht in Merlijn en daarbuiten). 40 minuten.

5) Professor van Wampel en de Niksers (ook voor kinderen van 6-9, gebracht in Merlijn). 45 minuten.

6) Professor van wampel gaat voor Sinterklaas werken (6-9, gebracht in Merlijn). 40 minuten.

7) Uitverkoop op kantoor. Satyre over management en bezuinigingen. Heel geschikt om een jublileum op kantoor luister bij te zetten (vlak voor de reorganisatie).

8) Vreemde passagiers. Historische satyre over een oud schip.

9) Holland has talent. Satyre over bekende TV-programma's. Heel geschikt voor bruiloften en partijen.

10) Oud-Hollandsche musical Daar In Die Molen. 40 minuten. Werd, uitgebreid en aangepast, opnieuw gebracht in Merlijntheater 2 Kerstdag 2015 (Kerst-in).

11) Van Wampel houdt het SIMPEL. 
Na de try-out op 24 februari 2013 is deze voorstelling verbeterd aan de hand van de gemaakte opmerkingen. Hij duurt rond 25 minuten.
Prof. van Wampel maakt korte metten met ingewikkelde schijnoplossingen voor actuele problemen. Van oorsprong deskundig op technisch terrein, bekwaamde hij zich recent in de sociopathie. Niet of nauwelijks gehinderd door de gebrekkige vermogens van zijn assistent Fantavius draagt hij volkomen onbaatzuchtig krachtdadige oplossingen aan.
De voorstelling is een eigenwijze mix van theater, slapstick, cabaret en vooral satyre.
Hij wordt weer gespeeld tijdens Fringe Festival Delft 2014.

12) Opa en de tafel van Midden-Delfland. Voor de eerste maal gespeeld tijdens de Midden-Delfland dag op zaterdag 15 juni 2013.  Een lichtvoetige voorstelling, die ook heel goed te boek kan staan als een zachte satyre over mantelzorg.

13) Professor van Wampel is Sinterklaas niet, gebracht in Merlijn. Voor kinderen vanaf 5. Duurt 40 minuten.

14) Ezeltje alleen op stap. Een gemengde poppen- en vertelvoorstelling voor kinderen vanaf 3 á 4. Duurt rond 40 minuten. Er is ook een versie van 25 minuten. Ezeltje mag van moeder ezel alleen naar de verjaardag van een vriendje en beleeft onderweg allerlei avonturen. Gebracht in Merlijn en daarbuiten.


15) Alles uit de kist. Wat zit er in de kist die wordt binnen gereden? En wat gaat daarmee gebeuren? Voor kinderen vanaf 3 á 4 jaar.

16) Op Wacht. Een slapstick zonder woorden over 3 soldaten die de wacht houden bij een object, dat mogelijk gesaboteerd gaat worden.

17) Heksenklap van de molen. Twee of drie milieuvriendelijke heksen aan de slag met nauwelijks effectieve toverspreuken.

18) Voorstellingen, gemaakt voor het Klezmerfestival Klezmeer naar Waterwegen november 2014 (o.a. Mryams keuze, over een gearrangeerd huwelijk dat niet doorgaat, en Dovid Kasriel, over hoe een arme vader in een Stetl de bruidschat voor zijn dochter bij elkaar scharrelt).

19) Leven en werken van Hugo de Groot in 10 scènes, door het Genootschap tot leringhe ende Vermaeck.  Voor het eerst gebracht in Het Meisjeshuis in september 2015. Een coproductie met zanger en entertainer Annette de Mos en SomethingExtra in Delft. Werd, uitgebreid en aangepast, opnieuw gebracht in Merlijntheater 2 Kerstdag 2015 (Kerst-in).

20) De Gouden Flotus is zoek. Zie de aparte pagina op deze site.

21) Ontzettend ontzet. Een fysieke klucht voor de hele familie. Weinig tekst, maar des te meer actie. Verraad, gevaar, liefde en domme soldaten. De voorstelling werd een groot aantal malen gegeven tijdens de Monumentendagen 2016 in het Kruithuis aan de Schieweg 1-3 Delft.


Ros, de boerderijhond en WiefWief, in Ezeltje alleen op stap: