Merlijntheater

Klezmerfestival nov 2014

            Een klinkend Klezmer-festival met 6 concerten in de tweede helft van november 2014.

Dankzij subsidies en donaties van de gemeente Vlaardingen, Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. en Deltaport Donatiefonds. En de inzet van Stichting LaterTheater en nieuwe en oude vrijwilligers.

Programma (voorverkopen zie volgende pagina):

- L'Chaim
zaterdagavond 15 november 20:15 u. Entree voorverkoop € 11,50 (aan de zaal € 13).

L’Chaim interpreteert muziek met Oost-Europese wortels op een uniek manier. De groep is in 2006 gestart met zeven energieke en sprankelende musici uit Nederland, Spanje en Italië. Met hun achtergronden in de klezmer, Balkan, pop, jazz, Iraanse en Spaanse muziek maken ze een verfrissende en tot dans dwingende mix.

- Trio Lautareasca
zondagavond 16 november 20:15 uur. Entree voorverkoop € 10 (aan de zaal € 12).

Onder leiding van klarinettist Hans Witteman wordt virtuoos ontroerende Klezmer gebracht, waarbij vaak Roemeense roots worden vermoed. De combinatie met dwarsfluit en accordeon dringt zacht, doch doeltreffend door in de ziel.

- Duo Malka
zaterdagmiddag 22 november 14:00 uur. Entree voorverkoop € 8 (aan de zaal € 9)

Duo Malka ontstond in 2009 toen zangeres Carla da Silva en pianiste Bunna Arends de bijzondere composities van Leibu Levin ontdekten. Van het werk van deze troubadour maakten zij een belevenis, met veel afwisseling, door er Amerikaanse theaterliederen en meerstemmige volksliedjes bij te zingen.

- Carla da Silva
zondagmiddag 23 november 14:00 uur.

Workshop jiddisch zingen van ongeveer 2 uur. De oorspronkelijk geplande lezing over de geschiedenis van de Klezmer wordt vervangen door deze unieke workshop, omdat daar meer vraag naar is. Kosten € 15. Het aantal plaatsen is beperkt. Wie wil meedoen, kan zich opgeven via: info@latertheater.nl

- New Klez Collectif (NKC) zondagavond 23 november 20:15 uur. Entree voorverkoop € 8 (aan de zaal € 9)

Een 10 mans/vrouws orkest speelt opzwepende en meeslepende feestmuziek uit de rijke Klezmer traditie.
Blazers spelen een mix van Balkanbeat, Amerikaanse ballads en traditionele Hora's en Sher's. Ook uitstapjes naar Latin, Jazz en Afro worden niet geschuwd.

- Di Gojim
vrijdagavond 28 november 20:15 uur. Di Gojim is uitverkocht. Helaas dus geen kaartjes meer beschikbaar, ook niet aan de zaal. Kom anders zondagmiddag 30 november naar Parne Gadje. Anders, maar even goed en leuk. Misschien wel spannender, als u ze nog niet kent.

Vuurwerk en passie. Di Gojim staat er garant voor. Stonden zij niet aan de wieg van Klezmer-Nederland? Nee: zij ZIJN Klezmer, nu, en steeds weer en steeds weer nieuw!

- Parne Gadje
zondagmiddag 30 november 14:00 uur. Entree voorverkoop € 11,50 (aan de zaal € 13)

Gevarieerd, bedwelmend én fris. Een krachtige, Grieks, Roemeens, Klein-Aziatisch gekruide Balkan-bouillon, met elektronische polder-power opgedist in een allegaartjes-servies.We horen een opvallend ongebruikelijke klank-rijkdom, met ook zelfbedachte en - gebouwde instrumenten.

Elk concert wordt vergezeld van een beknopte, vrolijke theatervoorstelling.

Dit festival is een opmaat naar meer bijzondere muziekfestivals in Merlijntheater de komende jaren.