Merlijntheater

De Donderslag van Delft!


Historisch Theater in het Kruithuis Schiekade 2 Delft, tijdens monumenten-weekeinde 8 en 9 september 2018!

Merlijntheater bracht 8 X deze zeer educatieve familie-voorstelling. We zien en horen de belevenissen van de Delftse familie Pietersz in het kampement. Daar verblijven zij noodgedwongen, want hun huis is verdwenen door de ontploffing van het oude kruithuis in het Centrum van Delft, de voorganger van het huidige Kruithuis.
Hoewel het onderwerp ernstig is, was het een onderhoudende voorstelling van rond 20 minuten. Twaalf spelers (onder wie zangers, dansers, muzikanten en 7 heuse kinderen) verrukten een publiek van in totaal 350 á 400 personen.

De voorstelling werd mogelijk gemaakt door donaties van:


De Gouden Flotus is zoek!!

Familievoorstelling vanaf 5 jaar.

Het paleis van de Gravin van Achterstevoren is in rep en roer! Wie heeft haar Gouden Flotus gestolen? Houdt de fied, eh, dief! Er wordt intensief gespeurd door in alle haast ingehuurde types. Maar helpt dat?

Een nieuwe voorstelling van Merlijntheater, speciaal voor Delft. Maar als vanouds magisch, interactief en met muzikale elementen.

Kleding o.a. van SomethingExtra

Mogelijk gemaakt door een donatie van:Vele malen uitgevoerd in juni 2016 in de Schuilkerk HH Maria en Ursula Bagijnhof 21, in de Sociëteit Het Meisjehuis Oude Delft 112 en in Gouda tijdens het festival Gouda Waterstad.

Op 30 nocember 2016 was er een besloten uitvoering, aangepast aan Sinterklaas (personeelsvereniging Tweede Kamer, Den Haag).